KUNST en TUIN 6 en 7 juli.

Een wandel of fietsroute langs 4 tuinen met daarin verschillende kunstvormen. In het eerste weekend van juli staan de tuinen van Frans Giesen, Janine van de Hoeven, Trudy Volman en Ronald Kanne weer volop in bloei en bent u van harte uitgenodigd om mee te genieten. In de tuinen worden de kunstwerken tentoongesteld en je kan zien hoe ze gemaakt worden. De tuinen liggen allemaal rond oude boerderijen met namen als: De Negelaer, De Ward, Peppelpark, ‘t lamslag.

Het is al een traditie aan het worden. Het eerste weekend van juli gaan de tuinen open voor publiek. De tuinen liggen allemaal vlak bij elkaar in Nieuw Wehl en Loil en zijn via een afwisselende route op de fiets of lopend te bezichtigen. In iedere tuin is kunst te zien. Keramiek, textiel, hout, glas, schilderkunst. Bij de deelnemende tuinen kunt u een plattegrond met de route meenemen.

1 Loil Groenestraat 4, Peppelpark.

Menige uil heeft Frans Giesen al “gehakt” uit boomstammen. Maar hij doet meer. Zijn prachtige dierenbeelden en abstracte werken staan op zaterdag en zondag in zijn tuin uitgestald. Ook de schilderijen van Irma Giesen hangen tussen de bomen.

2 Nieuw-Wehl Wardsestraat 15, De Ward.

De tuin van Ronald Kanne nodigt uit om een rondje om de vijver te lopen, en te eindigen op het terras met een kopje koffie. Ronald is houtdraaier en maakt o.a. schalen en vazen. Zijn werk is te bekijken en zijn werkplaats annex cursusruimte is open voor bezoek.

3 Nieuw-Wehl, Monseigneur Hendriksenstraat 25, De Negelaer.

Rondom het rijksmonument de Negelaer ligt de weelderige tuin van Trudy Volman. In de cursusruimtes is het nieuw werk van Trudy te zien. Creaties in keramiek. Dit jaar wordt er ook geëxposeerd door landelijk bekende keramisten.

5 Loil Bosslagstaat 20, ‘t lamslag.

Een eindje van de weg af ligt de tuin van Janine van der Hoeven. Rond 

om de boerderij is het een dierenparadijs. Geiten, kippen, pauwen, schapen etc. Janine maakt kleine kadootjes, veelal met de zgn. decoupage techniek. En er wordt ‘live’ geschilderd. Brigitte Wijnbergen maakt dierenportretten en u kunt over haar schouder meekijken.

Alle tuinen zijn gratis te bezoeken en geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. Een kaartje van de wandelroute is te vinden op www.kunstentuin.nl

Noot voor de redactie, dus niet voor publicatie:

Mocht u meer informatie willen over ‘kunst en tuin’ kunt u contact opnemen met Frans Giesen. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 06 22229030.

voorkant small

achterkant small

Jan de BruijneBrinkhorstweg 37311 gj Apeldoorn(+) 055 579 Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
jan

Ik ben nu ruim 15 jaar ‘in de klei’ bezig.  Toen ik min of meer toevallig met ‘draaien’ begon bij het ‘creativiteitscentrum’ Markant, in Apeldoorn,zag ik ineens voor me hoe ik als kind ook al eens met de kleikoorts besmet was geweest.  Verstandig ouders had ik, ze hebben het goed bedoeld… Nu ben ik, na jaren, terug bij die oude liefde.
 

- Cursusjaren draaien in ‘Markant’ in Apeldoorn,  docenten Carin de Cloe, Marga Knaven, Carla Dijk. 2005 – 2012.

- Cursusjaren draaien in  ‘de Leeuwenkuil’ in Deventer, docente  Mieke Vahl. 2009 - 2011• Keramiekopleiding SBB Gouda 2015 .

- extra leerjaar SBB draaien 2016. Docent Mathieu van der Giessen.

- Vanaf 2018 extra lessen glazuren, docent Rob Muylaert. 

diverse werken mobile

Ik vind het leuk om op markten het draaien van kleine kommen te demonstreren, en om mensen de gelegenheid te geven het zelf ook te proberen.

werken